Oväder på ingång

2011-08-31 @ 15:15:33


Att sitta och vänta en halvtimme extra på skolan är nog inte det roligaste, men förhoppningsvis så är mötet jag ska gå på relativt viktigt, så att väntan blir värt det! Något som för övrigt är ännu mer surt är ljudet av åska och antagligen spöregn alldeles strax utanför fönstret, ett oväder är påväg hit från norr. Jag har självklart inget paraply och om jag nu ska åka buss hem så måste jag ändå gå genom torget för att ta mig till bussstationen, vilket kommer att resultera i en blöt Emma-Lee...

Det är bara att gilla läget hörrni!

Min kära storebror

2011-08-30 @ 19:35:04
Jag känner mig lite extra sårbar denna vecka. En väldigt stor del av mitt liv kommer snart inte vara här lika ofta som den alltid har varit, denna stora del är min kära storebror.

Jag har då spenderat mycket tid till att vara irriterad på min bror, för vi är så himla olik varandra! Gör han si så kan jag absolut inte förstå varför han inte gör så, det är ju min bror, vi är väl uppfostrade på samma vis? Vi har bott under samma tak i snart 16 år, hur kan vi vara så förbaskat olik varandra? Han är inte så pryd av sig, bryr sig inte så mycket om vad han tar på sig för kläder och han är ganska så närsynt (alltså inte synfelet) medan jag är tycker om ordning och reda i mitt liv (inte när det gäller städning på mitt rum, typ enda undantagen!), jag bryr mig ju mer om mina kläder (möjligtvis för att jag är tjej med) och jag tittar nästan alltid på situationer från olika vinklar och försöker förutspå hur framtiden blir angående situationen. Han är spara, jag är slösa, han tycker absolut inte om att hjälpa till hemma så som att diska osv. medan jag gärna gör det för att hjälpa mina föräldrar (det är ju inte det roligaste jag vet), han tänker oftast mest bara på sig själv och jag vill oftast alla andras bästa, jaa ni förstår vinkeln.

Trots allt detta så är vi otroligt lik varandra och vi fungerar fenomenalt ihop. Det är ofta syskon bråkar och tjaffsar om allt möjligt, storebrorsan ska alltid vara coolast och bäst medan lillasyrran får ta all skit. Men inte jag och Martin! Medan andra syskon bråkade i baksätet av bilen sjöng vi alltid stämsång till musiken som strömmade ut ur högtalarna i bilen. Vid middagsbordet hör man ofta att syskon retas, tävlar om vem som kan säga den bästa dissen till den andra, medan jag och Martin ofta pratar om någon ny artist vi har hört eller berättar om den där nya ashäftiga serien man tittade på inatt.

Vi umgås inte jag och min bror, men vi är ändå aldrig ovänner. Det var förra veckan tror jag som Martin hade jävlats med mig och flyttat på en kylskåpsmagnet som jag hade fått av en vän, magneten är som ett A5 papper och det är en bild på mitt kompisgäng med ett jättefint citat. Martin har försökt att gömma den eller sätta fast magneten på konstiga ställen vilket har gjort att kanterna har blivit lite skadade, jag skrek på honom för att han förstörde en fin present jag hade fått och förklarade att jag inte hade brytt mig om det vore något som jag själv hade gjort. Han försökte att kämpa emot mina argument men förstod nog att det betydde mycket för mig och sen kunde vi skratta bort det. Så visst blir vi ovänner, men det händer nog en gång var tredje år på sin högsta grad.

Nu på torsdag ska min kära bror flytta, till Umeå, för att plugga. Ofta tänkte jag "Jisses vad skönt att slippa störa sig på honom hela tiden!" men nu börjar jag tänka helt annorlunda. Tänker på att det bara kommer att vara jag och mamma varannan vecka, bara vi. Hemma hos pappa är det för det mesta bara jag och han eftersom att min låtsasmamma jobbar och går i skolan mycket, bara jag och pappa, för det mesta. Det kommer vara så tyst, så dystert... Jag kommer inte få höra om nya tv-serier vid middagsbordet och jag kommer inte få störa mig på att han spelar så hög musik att jag inte ens hör min egna. Jag kommer inte få vara med honom och hans kompisar och bossa i köket när de ska baka lussebullar och jag kommer inte få höra alla hans klagomål om allt och alla här i världen. Det är jobbigt med förändringar ibland, speciellt sånna som denna när han ska lämna oss nu i ett par år, han kommer ju inte flytta hem efter utbildningen heller så han flyttar hemifrån för gott.

Det gör ont i mig av att tänka på det, för det är ju trots allt min enda bror och trots allt som jag stör mig på hos honom så är han ju världens bästa bror! Och han kommer att bli otroligt saknad här i Sundsvall, av oss i familjen och av alla hans vänner. Men en sak som alltid tröstar mig, det är att han ska utbilda sig, göra något med sitt liv och för en gångs skull klara sig själv, det behöver han. Det här är en utmaning som kommer att vara otroligt jobbig för honom men ack så nyttig, så när han klagar om disk, laga maten själv och tvätt ska jag bara le och vänta på att mamma eller pappa fixar tvätten eller lagar maten!

Här är då Martin's tolkning på sin flytt, vilket är otroligt vackert!


Död

2011-08-29 @ 20:54:25
Jag orkar inte med det här längre! Jag vill inte vara en zombie, jag vill inte bli sådär slö som jag alltid fruktar att bli. Jag vill ha en massa inspiration till allt möjligt, jag vill vara med mina vänner oftare och skratta tills jag får ont i magen, jag vill pussas och kramas med min pojkvän hela tiden och jag vill ha något att skriva om! Jag minns för bara några månader sedan när jag hade inspiration till tusen, jag kunde skriva i timmar utan att jag blev trött, jag hade alltid nya idéer. Jag minns för två år sedan när min kamera var hela mitt liv, den var med mig vart jag än gick och jag har tamefan nästan varenda dag dokumenterad under det året. Jag saknar att bara ta upp kameran och fota på ingenting och tycka att det var världens coolaste bild, att kunna ta upp ett word-dokument och bara skriva tills tangenterna nästan föll av tangentbordet, känslorna och inspirationen fick bara rinna ur mig.

Nu sitter jag här och känner mig som en tråkig pensionär, har ingen inspiration till något, alls. Vad tråkigt livet kan vara ibland! Men åh så mycket jag känner som bubblar i kroppen, som jag bara vill ut och göra. Men då ska den här jävla soffan vara så förbaskat bekväm!

Tumblr_lqnapoiav41qacmz1o1_500_large
Tumblr_lpj242ytdp1qgd3o2o1_500_large
Tumblr_lpf8qgjci91qchlb2o1_500_large
Bilder från we♥it.com, klicka på bild för länk.

sista soliga dagen på sommarlovet

2011-08-21 @ 16:50:35
Det kunde inte ha blivit mer lyckat att det är soligt just idag, sista dagen på sommarlovet! Spenderade tre timmar av mig morgon i sängen och läste en bok vilket var jättemysigt med ljuset som lyste in från balkongen. Flög sedan upp ur sängen och kände att jag måste ta vara på dagen och bad mamma följa med mig till stan, ville leta efter något nytt inför skolstarten imorgon och mycket riktigt så hittade jag något!

Nu sitter jag här i soffan och har precis fyllt magen med asiatisk mat, rättare sagt stekta nudlar vilket är hur gott som helst! Jag ska fota mina köp från igår och idag sedan ska jag ta med mig mitt pick och pack hem till pappa. Måste förbereda mig inför morgondagen som sagt.

Skinny Love

2011-08-21 @ 01:15:57


Detta är en låt som ligger varmt om hjärtat för tillfället. Min bror tipsade om denna musiker och bara hans namn lät väldigt intressant. Jag lyssnade igenom hans album och blev helt fast. Hans röst som är sådär skrovlig men ändå så mjuk, och all musik, gitarrspelen, underbart! Den låt jag fastnade för mest var då denna, Skinny Love gjord av fantastiska Bon Iver.

Detta är dock en väldigt otroligt vacker cover av denna låt som är gjord av Birdy, en som kanske är lite mer behaglig för vissa öron när hennes röst är mycket mjukare och hennes toner ger en gåshud. Ett stort plus att det finns en lika otroligt vacker video till låten.


Mysig kväll med tjejerna

2011-08-20 @ 23:47:04
Nu är jag hemma (kom hem för ett tag sedan men Tokyo Drift går ju på TV!!) efter en kall, regnig, gegga-på-marken men ändå så trevlig och mysig kväll med tjejerna! Det var precis som gamla goda tider. Det var väldigt nostalgiskt att gå där bland alla små tält fyllda med krims-krams (för det mesta) men jag hittade några riktiga fynd, visar imorgon! På grund av vädret åkte vi in mot stan lite tidigare sedan satt vi på "donken" (i brist på andra ställen att ta skydd från regnet) och hade trevligt.

Nu sitter jag som sagt i soffan och tittar på Tokyo Drift för säkert fjärde gången, alla de där bil-filmerna är ju rätt så bra ändå. Ett glad cola har jag bredvid mig och ingen annan är hemma vilket är lite skönt. Bäst att jag sover snart, efter imorgon är det skola...

Trotsar vädret

2011-08-20 @ 17:27:17

Vill egentligen göra såhär och gömma mig för allt och alla...


MEEN, icke sa Nicke, vill ju inte skrämma bort alla jag möter!

Regnet har droppat ned från himlen ett bra tag nu och det verkar inte få något slut. Trots detta rycker jag upp mig själv ur min "stängainmigsjälvpåmittrum-dvala" och går ut ikväll till överskattade Selånger marknad. Jag vill ju faktiskt bara köpa en drömfångare men sedan fick jag höra att de hade en massa Hello Kitty-saker, jag kommer inte kunna motstå det!

Ja, så ikväll ska jag bli blöt, typ. Men jag ska försöka göra kvällen så rolig som det bara går. Håller tummarna för att alla i mitt sällskap inte ska åka karuseller, då får jag stå alldeles ensam kvar eftersom att jag inte åker...

Du rubbar hela min existens

2011-08-20 @ 14:22:47


"Säg till om jag stör
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen."

- Evea Kilpi

Vissa dagar

2011-08-19 @ 22:54:32
En dag som denna är helt värdelösa, ingenting vettigt har jag fått gjort och jag är trött vid elva. Men det kanske är lika bra för skolan börjar ju trots allt på måndag. Men man känner sig lite instängd när nästan alla man känner är ute och har roligt, våga vägra säger jag! Jag ska minnas dagar som denna och tänka tillbaks på dem när jag har full rulle hela dagarna och påminna mig själv om att det kommer även dagar som denna. Dagar man ångrar för stunden men som i längden är väldigt nyttiga för en. Jag har ju trots allt löst en massa inre konflikter med mig själv och tur är väl det för annars skulle jag nog spricka snart.

Nu börjar tankarna vandra iväg och halsen gör mer ont än vanligt, så typiskt att vara sjuk på sommarlovet, sista helgen och allt...

God natt! ♥

Himlens och jordens allt

2011-08-19 @ 11:25:55
Kärleken är underbar. Att ligga och tänka på dig innan jag somnar och gråta en liten skvätt för att jag saknar dig så, det gör inte ont i hjärtat. Det får min själ att brinna, brinna för dig. Jag tänker på kärleken mellan oss och förstår precis varför jag gråter, varför jag saknar dig så innerligt. Du är för mig himlens och jordens allt som ligger tätt vid mitt hjärta och när jag bara kan ha dig i mina tankar är det självklart att det gör ont, mitt allt har lämnat mig för stunden och ensam sitter jag kvar med ett stort tomrum omkring mig. Men tanken av dig är det enda som behövs, den enda gnista jag behöver för att komma ihåg att du står alltid vid min sida, även fast jag inte alltid kan se dig där.

Från min "gamla" blogg

2011-08-18 @ 21:55:29
Nu är det såhär att jag hade tänkt börja blogga igen, fast med en fresh start och med det menar jag att jag vill ha en "ren" blogg, utan något som påminner mig om mina gamla inlägg, kategorier och så vidare. Men jag har ju alltid sparat min blogg trots extremt långa bloggpauser emellanåt för att ha kvar min dagbok som jag trots allt har skrivit i till och från sedan 2008. Så därför tänker jag spara detta lilla inlägg, fyllt med gamla kategorier och arkivet jag har, för att ändå spara det, fast bara i ett litet litet hörn inne på mina länkar, förhoppningsvis så blir det här bra!

Foto

- människor
- natur
- landskap
- studio
- övriga motiv

behind the scenes

Övrigt

Jag tipsar
Jag skapar
film
musik

Arkiv

2008
januari februari mars april maj juni juli augusti september oktobernovember december

2009
januari februari mars april maj junijuli augusti september oktobernovember december

2010
januari februari mars april majjuni juli augusti september oktober november december

2011
januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december


RSS 2.0