While my guitar gently weeps

2011-09-29 @ 23:32:43


Lite nattmusik innan jag sover, hur kan man inte älska denna låt?! Så otroligt bra både musik och text-mässigt. Detta är även ett smakprov för ett framtida inlägg, vet dock inte när det ska komma!

Who will fall far behind

2011-09-29 @ 23:25:30

Hörrninini! Jag börjar köra slut på mig själv, allt känns helt uppochner och omvänt åt alla fel håll. Så många måsten och så lite tid. Jag tror att jag ska drömma mig iväg till drömmarnas land med denna gosiga filur nu! Jag hoppas på en fin dröm inatt, senaste tiden har det bara varit hemska ting min hjärna har målat upp för mig...

Konstiga ting

2011-09-26 @ 19:55:42
Har varit fast i en mental konstig svacka i över ett dygn nu, har drömt om kattungar och läskiga hotell. Fått huvudvärk av att titta in i väggen och blivit frustrerad över lite sömn. Jag borde plugga men känner inte riktigt för det så jag tittar på ett family guy avsnitt istället. Känner mig hungrig med, kanske borde äta något? Gröt som vanligt antar jag.

Men mitt största problem! Ska jag satsa på 8-håls eller 10-håls Dr. Martens?! HJÄLP!!!

En av de mest underbara ögonblicken jag har haft i mitt liv ♥

2011-09-22 @ 16:05:21

Bilder från we♥it.com

det har regnat hela dagen, vaknade upp till en grå himmel och utanför glasrutorna ser jag även nu ett grått täcke som ligger över Sundsvall stad. Jag fryser så att jag får ont i nacken och axlarna, jag skulle även behöva ta på mig mina älskade raggsockar som har varit mina bästa vänner denna vecka, möjligtvis pappas stora kofta med, dem håller mig alltid varm! ♥

Idag efter skolan var jag med min kärlek. Som många gånger förr var vi bara med varandra i 45 minuter, vi brukar gå på stan och bara prata innan vi tar bussarna hem. Vi kan inte åka hem till den andra för att vi bor rätt så långt ifrån varandra. Just idag gick vi inte runt på stan, ingen av oss skulle köpa något och vi ville mest bara sitta och umgås. Vi hittade oss fram till en bänk vid en fontän och just denna bänk var inte lika blöt som alla andra bänkar på stan, vi fick ändå sitta på hans jacka för att vi inte skulle bli klassade som "paret som hade kissat på sig".

När vi satt där hade solen precis kikat fram och regnet hade upphört. Ofantligt många duvor omringade oss, i hopp om mat antagligen. Det var väldigt fascinerande hur de satt så nära oss och att alla var så snäll med varandra. På bänken fick vi själva trängas på den lilla jackan vi satt på, nästan så att jag var tvungen att sitta i hans knä. Vi saknar varandra så lätt så pussar och kramar är en självklarhet så fort vi får lite tid över, som kan fylla ut tiden då vi inte pratar om något intressant.

Han hade sin nya halsduk på sig men den var tillräckligt använd för att den skulle lukta han, så underbart. Jag gömde mitt huvud mellan hans halsduk och hans hals, blev lite hög av lukten och slöt mina ögon. Runtomkring mig hörde jag då en massa ljud, vattnet i fontänen som for åt alla håll och kanter, duvorna som kurrade tyckte vi att det lät som, lite trafik från stadsbussarna, människorna på stan och sedan hörde jag en gatumusikant som spelade dragspel.

Helt plötsligt är jag i Paris, jag kunde svära på att jag var i Paris! Hela känslan jag hade med Paris som kärlekens stad, alla ljud och just att jag satt på en bänk i stan med min kärlek, det var precis som att vi teleporterades till Paris för ett ögonblick. Och det är en av de mest underbara ögonblicken jag har haft i mitt liv. ♥

Tiny Grain

2011-09-21 @ 22:38:00
Jag är inte så mycket av en TV-tittare nu för tiden. Oftast streamar jag serier och filmer från internet om jag ska titta på något. Men när jag är med Micke ibland så kan vi titta på TV. Jag har för mig att det var nu i helgen som vi tittade på TV och så kom nya classic kaffe reklamen upp, Micke skuttar lite i soffan och skriker "Åhh, den där låten är såååå braaaa!!" Jag tänkte inte mer på det men sedan när jag var sjuk igår och i måndags och var hemma från skolan så tittade jag faktiskt på TV och den där reklamen visades titt som tätt.

Så det här är först och främst till alla er som också har sett reklamen och blivit fötrollad av denna otroligt vackra sång, men även för alla er som tycker om bra musik (bra musik enligt mig då)! :)

Cecilia Nyquist - Tiny Grain (dock ingen musikvideo)


"Slowly wakening from slumber
the sun hits my eyes
I feel you beside me
I'm holding your hand
I'm falling and drifting away"

Nya läsare!

2011-09-21 @ 19:57:00
Jag säger detsamma som Julia och Patricia, många nya läsare vilket är otroligt roligt och värmande! Jag har faktiskt inte gjort så mycket "reklam" för min blogg sedan jag startade den "på nytt" kände mig inte riktigt redo men nu får jag lite ångest att jag inte tar mig i kragen och skriver oftare, jag har ju jättemycket på hjärtat det enda som behövs är att jag övervinner min lathet och skriver några (flera) rader!

Jag hoppas att ni tycker om bloggen trots den låga uppdateringen för tillfället, jag får se om jag lyckas förändra det! :)Känner ni känslan från bilderna? Så glad är jag över alla nya läsare! ♥

What am I to you?

2011-09-21 @ 17:56:53
Ibland undrar jag hur människor resonerar kring sig själva. Jag skulle kunna jämföra det en del med att höra sin egna röst på inspelning. Många har varit med om det själva när man lyssnar på en inspelning, frågar vem det är som pratar och till din stora förvåning så var det visst du själv som pratade. När jag pratar hör jag för det mesta min "inne-i-huvudet-röst" alltså uppfattar jag inte min egna röst som alla andra gör. Liknelsen som jag vill komma fram till med detta är att det är även så med hur man är som person, fast mycket mer nyanserat beroende på vem det är som "lyssnar" på dig.

Alltså, jag är ju som jag är, jag lever med mig själv varenda dag och det är ofta väldigt svårt för mig att förstå hur jag framstår i andras ögon om jag inte får höra det från dem. Jag kan ju inte läsa tankar och förstå att den och den personen tycker att jag pratar för snabbt och de aldrig fattar vad jag säger till exempel.

Även fast man kan ha det svårt att veta hur andra tycker om en så är det ju lätt att sätta sig i deras situationer eller fundera över saker som man stör sig på själv hos andra. Jag har hört folk som har fobi för människor som smaskar när de äter, men tänk om de själva smaskar när de äter då?

Det jag vill komma fram till är att ibland kanske man kan fundera lite över hur man framstår som människa, jag vet själv att jag stör mig på saker som andra gör men sedan inser jag att jag gör liknande saker själv. Och om man nu skulle tycka något om någon annan, bra eller dåligt, berätta det hellre för den personen på ett snällt sätt istället för att säga det till alla andra runtomkring och så får den personen höra dina åsikter från någon annan.

Ta hand om varandra där ute! ♥

Sick and tired

2011-09-19 @ 09:13:25

Random bild som jag fotade på väg hem från Umeå.

Några förbättringar med mitt fysiska/psykiska/mentala whatever-tillstånd var ju ingenting att hoppas på. Känner likadant idag men jag kan inte sova. Känns som att mitt huvud ska implodera snart och det är ett fruktansvärt obehagligt pip som piper, konstant!

Jag har så många visioner för denna dag. Jag är ensam hemma och planerar en massa i mitt huvud eftersom att jag inte kan sova. Jag har ju som sagt en massa plugg att ta igen, städa rummet skulle inte skada, laga mig en god brunch och titta igenom en massa filmer och serier som jag har velat så länge. Ändå så är jag mest stolt över att jag har lyckats ta mig in till köket med min dator och min kropp vill inte lämna denna obekväma trästol.

Jag får helt enkelt trolla fram mer fritid när jag är frisk, hur jag nu ska lyckas med det...

Tycker mindre bra om mitt liv i denna stund

2011-09-18 @ 21:18:28
Sjuk som ett as, konstiga saker har hänt mig under hela helgen och det känns inte som att det blir bättre trots en dusch och byte av kläder två gånger för att försäkra mig om att vara utan hundhår. Jag trodde att livet var underbart med roliga läxor, visst, om jag bara hade hjärna nog att komma ihåg dem! Har alltså en himla massor att göra, men ingen ork på grund av mitt fysiska/psykiska/mentala whatever-tillstånd! Mobilen är utan batteri och jag har för tillfället en gammal skruttig mobil som var inne när jag gick i femman och laddaren till min vanliga mobil är hos mamma men på grund av detta underbara tillstånd så orkar jag inte gå dit ännu en gång (gick dit förut men glömde laddaren...).

Gahh, vill bara sova bort allt!!!!

Om du ger din sorg till mig så kan jag bära den åt dig

2011-09-15 @ 21:10:23

Modell: Midori
Fotograf: Julia
Redigering: Jag

Det finns inte så mycket att säga, livet är underbart men samtidigt så jävla förvirrande ibland. Snart helg i alla fall, tacka för det!

Jag ska aldrig mer säga sanningen till nån som saknar förmåga att förstå

2011-09-13 @ 22:06:13


Jag slutar aldrig bli förvånad över människorna som finns omkring mig, det är skrämmande hur fel man kan ha ibland...

I wanna do bad things with you

2011-09-13 @ 17:05:03

Dagen blev bättre än vad jag trodde, började med sovmorgon, sedan en rätt så bra mattelektion, god lunch och sedan det bästa av allt! Det som egentligen skulle vara medieproduktion blev en lektion av att byta photoshop på våra skoldatorer till den svenska versionen. Det tar som sagt lång tid så under tiden tittade jag på moderskeppet som läraren tipsade om, sedan såg jag en tutorial om hur man gör en slags vampyrbild. Hakade på och detta blev resultatet, är riktigt nöjd faktiskt! Med denna bild peppar jag även för det som jag har längtat efter i ett par år nu:


Radial face

2011-09-11 @ 19:33:56

All you need is love

2011-09-11 @ 18:44:53
Nu är det såhär, att love is all, love is you! Så kan man ju också se på det men det jag vill börja med att säga är att kärlek är så förbaskat underbart! Vad vore allt utan kärlek? Men å andra sidan, så är ju kärlek väldigt komplicerat ibland, nothing you can say but you can learn how to play the game, it's easy. Det är så många gånger då man står där helt hjälplös och vilsen, man vet inte vad man ska göra för att komma på rätt spår igen. Att stå där ensam i ett rum med hundra dörrar omkring dig som är stängda, du har en nyckel i handen som passar i alla dörrar, men vilken dörr ska du öppna och vad gömmer sig där bakom?

Dörrarna representerar då alla saker man skulle kunna göra, det som är bakom dörrarna är konsekvenserna. Att jag har stått i det där rummet förut, det glömmer jag aldrig, att jag skulle stå där igen hoppades jag inte på, men att det ännu en gång skulle vara du som stod ensam i ett annat rum med alla dessa dörrar precis som jag, det måste betyda något! Allt kan bara inte flyta på som det ska om man ska få ut något bra från det, man måste ju kämpa för att få det fina priset! Det är meningen att vi ska stå här ännu en gång så att allt blir rätt en gång för alla. Men ibland kan jag känna lite såhär: man ska inte hålla duvan för löst för då flyger den iväg, men man ska inte hålla den för hårt för då dör den, men kan jag bryta av vingarna på den då och ställa den i mitt fönster?

Jag vet att det är svårt, jag vet verkligen det! Men med dig så vet jag även att det spelar ingen som helst roll vad som befinner sig bakom de där dörrarna, för jag vet att bakom alla de dörrarna finns du och jag, i olika situationer såklart, men det är du och jag! I may not have a lot to give but what I got I'll give to you. Det är jobbigt ibland, jag vet och ibland så känns allt bara så upp och ner och ut och in, men bara vi går igenom allt tillsammans och fortfarande står där bredvid varandra i slutet så kommer allt vara värt det. Så håll ut, var stark, för det kommer jag att göra och vara. Dig ska jag inte tvivla på, för som jag sa tidigare, love is all, love is you!

PS. För er som är lika nördiga som jag så är alla låtarna av beatles, även rubriken!

Även fast det låter lite löjligt, eftersom att vi blev ju tillsammans för fyra år sedan, så firar vi en månad imorgon ju, tredje gången gillt! ♥That feeling

2011-09-08 @ 22:40:23
Den där känslan när man sitter med telefonen mot örat och hoppas så innerligt att personen du just pratade med inte la på i örat på dig när du precis sa de finaste orden som finns på denna jord

It gives me chills

2011-09-07 @ 18:27:11


"She said walk on over here
To the bitter shade
I will wrap you in my arms
And you'll know you've been saved"

Falling slowly

2011-09-06 @ 19:40:24
Nu känner jag att höst-känslorna börjar krypa under mitt skinn. Helt plötsligt sitter jag med raggsockar och halsduk inomhus eftersom att elementen inte verkar bli varm. Man klär sig aldrig rätt när man ska till skolan för när man ska gå (som imorse) så är det spöregn och vindar som nästan svepte med mig med mitt paraply. Då tar man på sig varma kläder, när man kommer in i skolan och står vid skåpen så känns det inte som att jag har haft ett paraply för allt blev så fuktigt och konstigt så jag kände mig som Homer Simpsons efter en lång springtur. Efter ett par minuter in på första lektionen känner jag att det gör ont i nacken och axlarna för att det är så kallt. Jag fryser hela dagen inne på skolan och när jag ska hem och sitter på bussen så lyser solen klart på himlen och bussen känns sådär lökig och äcklig.

Samtidigt så börjar jag känna mig mer mys-galen, vill sitta framför tv:n med tända ljus och en kopp varm choklad. Ut och köpa en ny stor mysig halsduk som jag kan gömma mig i hela dagarna. Titta på de fina löven i skogen och ta på mig mina fina rosa gummistövlar och gå ut på en promenad som erbjuder frisk men lite kall luft och så måste jag ha på mig ett par tunnare vantar och en tunnare jacka.

Sedan, sist men inte minst: Min födelsedag! Som alltid när man har kommit in i skolrutinerna och all deprission eller lycka över hösten så måste man börja fundera på vad man kanske vill ha, för det är ju en födelsedag i mitten av oktober, en dag som är alldeles min! Jag vet inte om det är "sweet sixteen" eller något annat men just iår så känner jag mig väldigt exalterad över min födelsedag vilket jag inte har gjort på ett par år!

Nog med babbel, nu ska jag bjuda på fina bilder från we♥it.com, länken till bilden hittar du genom att klicka på bilden.Medieproduktionslektion

2011-09-06 @ 13:54:59


Just nu sitter jag på en medieproduktionslektion som är nästan tre timmar långt. För tillfället är det bara fem stycken i klassrummet för att läraren bestämde att det var dags för go'fika. Tyvärr så har jag inga pengar så det blev inget go'fika för mig idag... :(

Denna lektion jobbar vi med inDesign vilket är väldigt roligt, vi gör våran egna tidning! Den ser väldigt amatör:ig ut men bara jag har kul så är jag nöjd! Nu ska jag skriva en bildanalys som sedan ska hamna i min tidning, den ni!

Och färglös som en tår

2011-09-05 @ 20:00:36
För att fortsätta på samma tema idag så kom jag att tänka på en sak nu i helgen när jag hörde ett citat.

Först måste jag bara berätta om en konversation jag hade i våras. En av mina dåvarande klasskompisar frågade mig om man kunde vara rädd för en låt, först tyckte jag att det lät lustigt, rädd för en låt... Men sen så kom jag att tänka på att jag själv var ju faktiskt rädd för en låt då jag med! Hon var rädd för ET med Katy perry och förklarade att det kändes som att Katy skulle komma och äta upp henne när hon hörde den, ungefär så.

Själv så var jag rädd för en låt som betydde otroligt mycket för mig. Anledningen till att jag var rädd för låten känns väldigt självklar för mig idag, men då gnagde det inom mig så fort jag hörde minsta ton eller textrad från låten. Jag kunde inte förstå varför jag var rädd, varför mina fingrar automatiskt drogs till öronen så fort jag påmindes om låten, varför det alltid högg till i hjärtat när jag blev så illa tvungen att lyssna på låten. Jag minns den där gången då jag satt på din säng, du var inte hemma men jag var ändå där. Du var den enda i huset som hade bra ljud att lyssna på musik med så din mamma använde din spotify. Hon spelade låten, om och om igen, jag kunde inte rymma, jag kunde inte gråta, jag kunde inte stänga ut ljudet med fingrarna mot öronen och jag kunde inte röra mig ur fläcken. I flera minuter var jag som sten och gjorde inte ett knyst, låten högg mig tusen gånger om för varje ord som sjöngs ut, men ingen märkte ett dugg.

I helgen kom jag på varför jag var så rädd, varför det gjorde så ont. Den låten hade betytt så mycket för mig, den betydde allt för mig. Efter omständigheterna kunde inte låten vara allt för mig längre, det kunde inte stämma, det var inte logiskt! Men ändå så visste mitt hjärta att vartenda ord i låten var sanning, alla anledningar till att låten hade betytt så mycket för mig fanns fortfarande kvar, men jag förstod det inte själv. Så alla de gånger jag trodde att jag var rädd var egentligen stunder då mitt hjärta försökte bevisa för mig att låten har rätt, den betyder fortfarande allt för mig.

Jag vill inte nämna just vilken låt det är, jag är för feg för det, men du kanske förstår, om inte, du får reda på det någon gång!

How to love

2011-09-05 @ 17:27:51
Idag visade Patricia mig den här låten här nedanför som fick min haka att falla ned till golvet. Jag har under en ganska lång tid varit emot denna artist, hans musik tilltalar inte mitt hjärta och allt han gjorde kändes likadant, vad han än gjorde. Men så lyckades han överraska mig (och antagligen betydligt många fler i världen) med denna låt, som hade en sån otroligt vacker och känslofylld video!

Lil Wayne - How to loveNu är det ju såhär att han är fortfarande en rappare, trots att han sjunger riktigt i denna låt vilket även var väldigt chockerande. Men jag är väldigt svag för aukustiska versioner av allt, så jag måste även lägga ut en cover som jag tyckte var väldigt fin.
Den här tjejen är en jättebra youtube-artist som gör covers på väldligt många olika låtar! HÄR hittar du hennes kanal om du tyckte att hon lät intressant! :)

En lång morgon

2011-09-02 @ 08:08:05
Jag har mycket på hjärtat som vill skrivas ner, tyvärr finns det ingen tid till att skriva. Åkte iväg tidigt igår morse och kom hem sent på kvällen. Just nu sitter jag i soffan och ångrar lite att jag lät min pojkvän sova över, han börjar en och en halv timme före mig vilket resulterade i ett väldigt förskräckligt alarm tjutandes inne på mitt rum låångt före den tid jag kunde ha klivit upp.

Det enda som får denna morgon bra är att jag just vaknade upp bredvid honom, sen att jag inte behöver stressa ett dugg till skolan känns också väldigt skönt. Jag ska till och med ta cykeln till skolan idag, vilket ger mig ännu mer tid nu på morgonen, score!

Bäst att jag börjar göra mig i ordning nu! BTW! Kenza är i stan idag när jag har slutat, hur pepp är inte jag över det?!?!?

RSS 2.0